|     |     |   054-235-6001 |   מעצבת פנים - נטשה ספיאניק

עיצוב חדר אמבט בסוויטה במלון נתניה

עיצוב חדר אמבט בסוויטה במלון נתניה

כאשר העמידו בפניי את המשימה – עיצוב ותכנון חדרי האמבט בשתי הסוויטות הקיימות באחד מהמלונות היוקרתיים ביותר בעיר נתניה- אושר הציף אותי. כבר זמן רב חלמתי על שימוש בפלטות מאבן אוניקס לחיפוי קירות אחד מהפרויקטים שלי. אך הבעיה שעמדה בפניי היא שחיפוי האוניקס כמעט בלתי ניתן לשימוש בפרויקטים פרטיים עקב מידותיו הגדולות (3מ' X 1.5מ') ולכן הזדמנות זו חמקה מפני פעם אחר פעם. בפרויקט זה הייתה רק דרישה אחת ייחודית – העיצוב של החדרים חייב להמשיך בקו רציף את סגנון המלכות המערבי שלפיו היה מעוצב שאר המלון כדי ליצור אחדות ואווירה תואמת.

כמו אנשים רבים אשר נהנים מביקור ורגיעה במקומות חדשים שאינם מוכרים להם, כך גם אני ראיתי בצורך לתכנן עיצוב שלם בסגנון מיוחד ושונה כמשהו מקסים ואף מרגש.

וכך נתתי יד לדמיון והתחלתי בעבודה.

עיצוב פונקציאונלי

כדי להבין את הבעיה שנגלתה בפניי בחדר יש צורך בהבנת חלוקת החלל שלו. הסוויטה מחולקת לשלושה חללים עיקריים- כניסה, חדר השינה וחדר האמבט. בין חדר השינה לחלל הכניסה מפריד קיר ובו מעבר. המיטה בסוויטה ממוקמת מול המעבר בין החללים. עקב המצב, נוצרה בעיה שבעקבותיה אין מקום לתליית הטלוויזיה בצורה נוחה ממול המיטה. כדי לפתור את הבעיה, תוכננה מערכת המאפשרת את החזקת המסך בצורה מקבילה לתקרה והותקנה במעבר שמול המיטה. המערכת עובדת בצורה כזו שכאשר האורחים יהיו מעוניינים לצפות בטלוויזיה הם ילחצו על השלט, פעולה אשר תגרום למסך לרדת ולהסתובב בזווית של 90 מעלות . בזכות פונקציה זו, האורחים יוכלו להשתמש בטלוויזיה גם בעודם נחים במיטה וגם בעודם יושבים על הספה בחלל הכניסה.
גם באמבטיה לפעמיים רוצים להתפנק ולראות טלוויזיה, ובעצם למה שזה לא יהיה אפשרי? לצורך זה רכשנו לחדר מסך מיוחד אשר עמיד בלחות ומים ובאמצעות חריטת לייזר יצרנו לו חלל מדויק בתוך פלטת האוניקס הממוקמת על הקיר ממול האמבט.

עיצוב התקרה בחדרי האמבט

תקרות במבנים ציבוריים "מקושטות" תמיד במגוון פריטים הכרחיים אשר מותקנים בעת הבנייה ולאו דווקא מתוכננים בצורה הנעימה לעין (שרוולי מיזוג, צינורות וספרינקלים כנגד אש). לכן, אם אין ברצונכם ללכת על סגנון תעשייתי, יש צורך להסוות את כל זה. בנוסף בחדר לא היה מקור אור טבעי, דבר המהווה בעיה כשלעצמה. בתכנון החלל היה צורך לקחת את כל זה בחשבון ולתכנן בהתאם- הנמכות תקרה למיניהן, הוספת תאורה ואוורור כפיצוי על החסך הטבעי.
לתקרה תוכנן חיפוי אלומיניום קל בעל חריטת לייזר בסגנון ייחודי המאפיין את המלון, שחובר לבסיס גבס הנבנה במיוחד. נבחרו שלושה סוגי תאורה: תאורת תקרה בהירה המאירה דרך החיתוכים שבדוגמת האלומיניום, תאורה רומנטית המקיפה את בסיס הגבס ותאורת קיר נקודתית בצידיי המראות התלויות מעל הכיורים.

עיצוב הקירות

את הקירות קישטנו בדפי אוניקס כבסיס. על האוניקס הוספנו מראות אלגנטיות במסגרות ברונזה, המחקות את הסגנון המערבי בצורתן, מנורות קיר ואת מסך הטלוויזיה.

עיצוב הרהיטים

מה שגרם לסגירת המראה העיצובי הכללי היה הארון אשר הוזמן במיוחד לפרויקט. ארון הכיור המשתרע מקיר לקיר- מתחיל ונגמר בארונות אשר חזיתותיהם מעוצבות בעיכול וביניהם אזור בעל מדפים פתוחים בעלי חריטת לייזר החוזרת על תבנית הסגנון המערבי המופיעה על קיר ראש המיטה בחדר הראשי וכך גם בשאר המלון.

הפרויקט צוין פעמיים במסגרת תכוניות טלוויזיה שונות: בחדשות ערוץ 12 של ישראל ובתוכנית הטלוויזיה הרוסית "עץ או פלי".