|     |     |   054-235-6001 |   מעצבת פנים - נטשה ספיאניק

עיצוב ושיפוץ דירה ברמת גן

עיצוב ושיפוץ דירה ברמת גן

משפחה צעירה בעלת בית נהדר עם נוף לפארק, לא העלתה על דעתה אפילו את האפשרות לעבור דירה עקב מחסור בחדר נוסף. המחסור נהיה מורגש ביותר לאחר הולדת חברי המשפחה החדשים – התאומים.

וכך נוצרה המשימה הראשית בפרויקט: איך ניתן ליצור חדר נוסף עבור הילדים בבית הקיים?

בנוסף צצו עוד מגוון משימות אשר גם הן דרשו תשומת לב רבה
אחד מחדרי הרחצה, עקב מחסור קריטי במקום אחסון, נאלץ לוותר על ייעודו ונהפך למחסן -
המטבח צר וקטן -
כלל הבית לא עמד בשאיפות ובתקוות של הבעלים לבית חכם המכיל בתוכו ארון יינות, מוזיקה וריהוט נוח ויפה -
אוסף החרבות המרשים של בעל הבית היה חייב להיכלל בעיצוב המודרני כפרט גאווה ונוי -

הצורך בתכנון פונקציאונלי ופרקטי היה דרוש בכלל הבית מלבד חדרי הילדים.

תכנון המטבח

ההחלטה להפוך את חלל המטבח לחלל פתוח, המשתלב אל תוך הסלון ולהוסיף אליו את שטח מרפסת השירות, יצר מטבח גדול ונוח העונה לכל הדרישות. נוצר תכנון ומיקום אסטרטגי ופרקטי- כיור אשר מעליו חלון גדול, יצירת אפשרות לחוויה משפחתית של בישול בעת צפייה בטלוויזיה שבסלון ובילדים ושטח תנועה המאפשר עבודה של יותר מאדם אחד במטבח.
בעלת הבית אשר אוהבת צבעים חזקים וטקסטורות, לא פחדה ללכת על קרמיקה צבעונית אמיצה בצורת משושה לריצוף המטבח. את המטבח עצמו בחרנו בצבע אפור כהה ואת הקיר ממול עיטרנו בדוגמת לבנים עם מסך טלוויזיה מחובר אליו. שולחן אוכל ומעליו תאורת תקרה בעלת 18 קנים מזכוכית יצר הפרדה אלגנטית בין חלל המטבח לסלון.

חדר נוסף

האם יש אפשרות "לגנוב" משטח הבית הקיים לצורך יצירת חדר נוסף? כן ולא. כללים העיקריים לתכנון מחדש של שטח קיים: לא נרצה ליצור מצב שבו יש יותר חדשים מאשר חלונות. למזלנו במיקום שבו הייתה בעבר פינת האוכל היה חלון קטן הפונה אל הפארק. לאחר לקיחת מידות, הגדלת המטבח ו"יישור" המסדרון, בניית חדר נוסף הפך למציאותי.

עיצוב חדר השינה של ההורים עם חדר רחצה נפרד

לאחר הגדלת המטבח על חשבון מרפסת השירות, נוצר צורך למקום אחר לאחסון מכונת הכביסה. הגדלנו במעט את חדר הרחצה על חשבון חדר השינה כדי ליצור נוחות מקסימלית בשני החדרים, העברנו את דלת הכניסה למיקום אסטרטגי יותר ובכך יצרנו חדר מרווח. עכשיו יש מקום נוח למכונת הכביסה והמייבש שמוקמו משני צידי משטח הגרניט עם הכיור.

עיצוב הסלון

עקב הורדת הקיר המפריד בין המטבח לסלון, ייצרנו פתרון לבעיית חוסר אור היום הנכנס לסלון (לפני השיפוץ האור היחיד שהאיר את החדר הגיע מהיציאה למרפסת והחלל היה נראה כהה וחשוך רוב הזמן). מקרר היינות, מערכת ההגברה והכבלים- לצורך הצבה אסטית ויפה של פריטים אלה, החלטתי להטמיעם אל תוך רהיטים בעלי יכולת אוורור על מנת לשמור על תקינותם ולמנוע התחממות. כדי להוציא החלטה זו לפועל, ייצרנו מבנה "ארכיטכטורי" בעומק שווה לעומק המקרר וחיפינו אותו בחיפוי לבנים. את ציוד ההגברה הכנסנו לתוך ארון בעל דלתות עם חריטת לייזר בעיצוב דומה לעיצוב המנורה המקשטת את תקרת הסלון.
עבור בעל הבית אשר אוהב לעבוד במחשב בסלון עם כל המשפחה, ייצרנו פתרון בדמוי שולחן זכוכית (לצורך "הסוואה") אשר הצמדנו לגב הספה. ייצרנו מדפי זכוכית המחוברים בתוך נישות הנוצרו בין עמודים דקים מכוסים לבנים חומות. על המדפים הצבנו פרטים בעלי ערך אישי לבעלי הבית וכעת מקשטים את כל הסלון. כמובן שלא שכחנו מאוסף החרבות, אותו תלינו בתוך מסגרת על אחד מקירות הסלון.

עיצוב המסדרון

החדר הנוסף אשר ייצרנו, האריך את המסדרון הקיים. דבר האפשר הכנסת ארון נעליים ומעילים לתוך קיר המסדרון, בעל תאורה פנימית ודלתות זכוכית נפתחות. הארון נתן מענה אחסון ומראה אלגנטי ומרשים.

פרויקט זה יקר לליבי במיוחד עקב ההסכמה המידית של הלקוחות לכל פרטי התכנון והעיצוב מחדש של ביתם בעת הפרזנטציה הראשונה שלנו. דבר אשר קורה לעיתים רחוקות.