|     |     |   054-235-6001 |   מעצבת פנים - נטשה ספיאניק

עיצוב ושיפוץ בית עבור משפחה רחבה באור עקיבא

עיצוב ושיפוץ בית עבור משפחה רחבה

בית אחד. משפחה גדולה ומאושרת- זוג הורים בוגרים, זוג הורים צעירים והילדים הקטנים. כאשר המשפחה גילתה שיש יורש נוסף בדרכו לעולם, הם קיבלו החלטה, להגדיל ולשפץ את הבית שכבר לא עומד בצורכיהם

  • היה צורך במטבח גדול, אשר יאפשר עבודה ותזוזה של שתי בעלות הבית האוהבות לבשל יחד
  • שני זוגות ההורים חלמו על חדרי שינה אישיים בעלי גישה לחדר רחצה פרטי
  • מראה הבית איבד מיופיו עקב החלונות הקטנים שהיו בו. לכן עלתה המחשבה "לעצב" בית גם מבחוץ בנגיעות קטנות ומדויקות
  • בקשה נוספת מבעלי הבית הייתה לשלב בעיצוב החדיש והמודרני את הרהיטים האיכותיים והייחודיים של המשפחה ולמצוא מקום מרכזי לקולקציית היינות שלהם

תכנון מחדש של חלל הבית

לאחר הצגת תוכניות תכנון רבות ודיונים ארוכים, שבהם שקלנו את החסרונות והיתרונות של כל אחת מהתוכניות. הצלחנו למצוא את תכנון השטח המושלם עבור המשפחה שעמד בכל רצונותיהם

עיצוב המטבח

ממש בכניסת הבית, עמד המטבח הארון עם החלון הצר והקטן. אחרי הוצאת התוכנית לפועל, המטבח הנעים את עיני הנכנסים לבית על ידי ריהוט בהיר וחלונות גדולים המאירים את החלל כולו. המטבח הורחב כעת לשטח שבעבר היה חלק משטח הגינה. על אחד מקירות המטבח הותקנה כוורת ארונות גדולה, שתוכננה במיוחד כדי לאפשר מקום אחסון מקסימלי ובתוכה נכללו כל המכשירים האלקטרוניים הנלווים למטבח( תנור, מיקרוגל וכו'). בניצב לקיר זה, הכנסנו משטח עבודה ארוך ומתחתיו מגרות רבות ומדיח כלים. ממול המשטח בנישה מוסתרת נכנס המקרר הגדול אשר מצידיו בצורה סימטרית הוצבו שני ארונות. לסיום, הכנסנו שולחן בר ארוך עם כיסאות. בנוסף לכל היתרונות של התכנון והבניה מחדש של השטח, כעת יש למטבח יציאה ישירה לשטח הגינה, מה שיוצר נגישות מלאה למנגל ולחברים העשויים להתארח בשטח החצר

עיצוב יחידות ההורים

בבית החדש, במקום שבו פעם היה המטבח, ממש ליד היציאה האחורית, במרחק בטוח מהילדים והנכדים, נוצר חדר שינה חדש עם חדר רחצה פרטי עבור זוג ההורים הבוגר. באמצעות תכנון זה, הזוג יכול לצאת לגינה להתאוורר ולנוח בלי הצורך לעבור דרך כל הבית- דבר המהווה בונוס ענק. חדר השינה השני, גם הוא בעל חדר רחצה פרטי משלו, נמצא במרכז הבית במרחק קצר מחדרי הילדים הקטנים

עיצוב חזיתות חיצוניות של הבית

הוחלט ליישר את החלק הצדדי המעוגל והבולט מעט של הבית. ניתן לבית מראה מודרני על ידי צביעת הקיר בשליכט אפור בעל גוון אלגנטי, חלוקה סימטרית של שלושת קירות הבית על ידי חלונות גדולים וזהים, אשר משני צידי כל החלונות נתלתה תאורת קיר המאירה מעלה ומטה. לבסוף המבואה החדשה בכניסה לבית סיכמה את המראה כולו

הום סטיילינג

כדי לתת לקולקציית היינות את הפוקוס המגיע לה, ייצרנו לאורך המסדרון עמודים מחופים באבן אפורה ובחלל הנוצר ביניהם, הונחו מדפי זכוכית דקים. בתחילת המסדרון, בנינו מדרגות בצורת קשתות המובילות אליו. כדי לשלב את מבנה העמודים במסדרון לעיצוב הכללי של הבית, קיר הטלוויזיה קושט באמצעות שלושה עמודים זהים וביניהם מדפי זכוכית. כמו שהובטח, הרהיטים האהובים עברו חידוש וצביעה ושולבו בחללי הסלון וחדר האוכל ובכך קישטו ונתנו צבע נוסף לבית.

כל הדיירים חזרו לבית, וגילו מראה לא ניתן לזיהוי של ביתם ה"חדש-ישן". כעת, כל מה שנשאר לעשות זה לחכות לתינוק החדש, שלו כבר מחכה חדר מוכן בבית